Patrimoni medieval català

Farem rutes virtuals pels principals monuments del nostre país, incidint en els trets més destacats. També als guies i professors us servirà com a font de recursos didàctics per les vostres classes i visites, a més, us oferiré bibliografia i material audiovisual relacionat.

  1. L’arquitectura romànica: característiques, simbologia i terminologia.
  2. El preromànic: St Quirze de Pedret, Porta Ferrada, Esglésies de Terrassa. El primer romànic. L’abat Oliba. Ripoll, Cuixà i Cardona. El cas de Sant Pere de Rodes. El mestre de Cabestany.
  3. El segon romànic. La Seu d’Urgell. Les esglésies de la Vall de Boí i la pintura mural catalana. Els bestiaris i la simbologia del romànic.
  4. Sant Bernat de Claravall i l’estètica del Cister. Poblet, Santes Creus i Vallbona.
  5. L’arquitectura gòtica: característiques, simbologia i terminologia. Les catedrals.
  6. El gòtic meridional: el cas de Catalunya. Barcelona: Sta Maria del Mar, Sta Maria del Pi, Sant Just i Pastor, Consell de Cent, Generalitat. La llotja i el gòtic civil a Barcelona. Marc Safont, Pere Joan.
  7. La pintura gòtica. El gòtic lineal, l’ italo-gòtic i el gòtic internacional. La influència de Flandes. Ferrer Bassa, Ramón Destorrents, Pere Serra, Bernat Martorell, Jaume Huguet, Lluís Borrassà, Lluís Dalmau

Durada: 10 hores i mitja.
Preus:
35 Eur (Classes gravades 1 any)
45 Eur (Classes gravades 1 any + apunts)

Inscripció al curs