Dijous a la fresca

Cada 15 dies fem una visita guiada a peu per Barcelona per descobrir el nostre patrimoni fent un repàs a la història de l’arquitectura, l’escultura, el paisatgisme i el disseny.Les visites es realitzen amb auriculars perquè pugueu sentir-me millor (inclosos en el preu).

Dijous 7 d’octubre
Barceloneta i Vila Olímpica
Un passeig per la Barceloneta del segle XVIII tot descobrint l’escultura pública d’autors com Subirachs, Lichtenstein, Llena, Merz…també descobrirem fites del disseny dels 90, l’arquitectura postmoderna i les noves propostes deconstructivistes Punt de trobada: Museu d’Història de Catalunya

Dijous 21 d’octubre
Montjuïc i l’exposició universal del 1929 (el Pavelló Mies s’explica per fora)
Estudiarem tots i cadascun dels edificis que conformen el recinte de l’Exposició Universal de Montjuïc, des de la Plaça Espanya fins el Palau Nacional. Així entendrem les diferències entre noucentisme, modernisme i modernitat.
Punt de trobada: Plaça Espanya, als peus de la torre veneciana de la dreta (mirant el MNAC)

Dijous 4 de novembre
L’avinguda Tibidabo: dels jardins de la Tamarita al Cosmocaixa
Recorrerem l’avinguda Tibidabo de baix a dalt casa per casa, tot descobrint el cercle del Dr Andreu, d’Enric Granados i de Ser, que vivien en edificis dissenyats per arquitectes de la talla d’ Enric Sagnier, Rubió i Vellver o Domènech Estapà
Punt de trobada: jardins de la Tamarita (porta principal)

Dijous 18 de novembre
El barri gòtic
De la catedral a l’església de la Mercè, ens detindrem davant les façanes per estudiar-les i aprendre què és el gòtic civil, el gòtic florit, el gòtic internacional, el gòtic català, l’escultura dels grans mestres medievals i del Renaixement, així com les esglésies barroques. Tot un viatge en el temps.
Punt de trobada: davant la catedral

Dijous 2 de desembre
Passeig de Gràcia, de dalt a baix
Des del Palau Robert fins la Plaça Catalunya, farem un recorregut casa per casa parant especial atenció al edificis de Gaudí però també als d’altres arquitectes modernistes i noucentistes, del GATCPAC, fins arribar als més contemporanis. També observarem l’escultura pública i el disseny.
Punt de trobada: palau Robert (entrada del Pg de Gràcia)

Durada: 2 hores (11h-13h)
Preu per visita: 15 eur / Preu per 5 visites: 60 eur
Núm de participants: mínim 8, màxim 25
Sóc guia oficial de Catalunya i historiadora de l’art.

Inscripció al curs