Història del moble, la decoració i la moda

Aprendrem a distingir els estils des de la Grècia antiga a l’actualitat, descobrint com es vivia al llarg de la història: gustos, creences, protocol, lleure, tendències… Descobrirem els diferents tipus de mobles així com els tapissos, làmpades, catifes, gerros i tot tipus d’arts aplicades (ceràmica, vidre, porcelana, bronze…) que decoraven palaus i mansions. També repassarem la història del vestit a través de cada època.

  • Grècia i Roma: del peplo a la túnica. El vestit segons les classes socials. Tocat, joies i accessoris. Estils decoratius i mobles en temples i vil.les patricies.Edat Mitjana: indumentària al romànic i gòtic. Mobiliari monàstic i civil. La moda borgonyona i les corts del glamour. Decoració d’esglésies i catedrals.
  • Renaixement: Escola de Fontainebleau i la Renaissance. Mobles florentins, anglesos i alemanys. Decoració mudèjar i plateresca. Etiqueta a les corts d’Europa.
  • Barroc: els estils Lluís XIII i Lluís XIV. Perruques, golilles i sabates. L’art de la taula, el teatre (escenografia) i les festes. Paisatgisme i jardineria.
  • Segle XVIII,1: la cultura dels Salons. Estil Regència i Lluis XV. Restauració anglesa (William and Mary; queen Anne). Art del vidre i porcel.lana. La chinoiserie i el rococó.
  • Segle XVIII,2: estil Transició, Luis XVI i Maria Antonieta; Estil georgià i la moda Adam a l’Anglaterra dels Lords; Estil Directori. Deshabillé i la moda galant als palaus
  • Segle XIX, 1: Napoleó i l’estil Imperi. Restauració i Louis Philippe; Anglaterra i el Regency; Alemanya i el Biedermeier. La moda romàntica: vestit i tocats.
  • Segle XIX, 2: el Segon Imperi i la Era Victoriana; Arts and Crafts ; Art Nouveau, Jugendstil, Liberty, Sezession. Poiret i la alta costura
  • Segle XX,1: Art déco; Orígens del disseny. Mies, Corbusier, Aalto, Saarinen, Eames, Ponti, Jacobsen. Coco Chanel i Elsa Schiaparelli.
  • Segle XX, 2: Pop y antidisseny; Postmodernisme. Allen Jones, Mendini, Sottsass, Arad, Norguet, P.Starck, Gehry, Hadid. Tusquets y els dissenyadors catalans

Horari: Dilluns de 17 a 18:30
Durada: 15 hores
Data inici: 23 de gener
Data fi: 27 de març
Preus:
50 EUR (Classes en streamming)
60 EUR (Classes + classes gravades 1 any)
70 EUR (Classes + classes gravades 1 any + apunts)

Inscripció al curs