Dimecres a la fresca 2a edició

Seguim amb les nostres rutes artístiques pels carrers i jardins de Barcelona! Ja hem visitat molts barris i us proposo aquí els que ens queden per conèixer!

Sarrià artístic i feminista. 25 de gener
El poble de Sarrià va veure néixer i viure a les grans feministes catalanes com Carme Karr i Dolors Monserdà. També va ser el bressol del Dau al Set i de la poesia surrealista amb Foix. Veurem on van viure molts personatges de la nostra cultura i descobrirem els palaus i esglésies del barri, que van del barroc al modernisme.
Punt de trobada: porta principal de l’església de St Vicenç de Sarrià

Pedralbes: jardins, palaus i Gaudí. 8 de febrer
Passegem pels jardins del Palau de Pedralbes, un veritable museu a l’aire lliure que amaga dues obres de Gaudí així com escultures dels grans artistes modernistes i noucentistes com Arnau, Casanovas, Vallmitjana o Fuxà. Continuarem fent la ruta de Gaudí, molt present al barri a través de les seves intervencions a la Finca Güell. També descobrirem edificis clau de l’arquitectura contemporània com els de la Facultat d’Econòmiques.
Punt de trobada: porta principal dels Jardins de Pedralbes

Les Corts. 22 de febrer
El barri de les Corts va ser fins a finals del segle XIX un municipi independent a tocar de Barcelona, cosa que li otorga un entitat molt singular. Des d’antigues masies a farmàcies modernistes, fins arribar a l’arquitectura més contemporània (Carles Ferraté, Coderch), farem un passeig per la nostra història mentre passegem per espais tan encantadors com la Plaça de la Concòrdia o la Plaça Comas, que han mantingut l’essència original del lloc.
Punt d’encontre: Plaça de la Concòrdia, davant la Parròquia

Cementiri del Poblenou, un museu a l’aire lliure. 8 de març
Els cementiris són una font de bellesa per les seves escultures i pavellons, que ens permeten fer un recorregut per la història de l’art català. El cas de Poblenou és paradigmàtic amb escultors com els germans Vallmitjana, Reynés, Fuxà o Nobas, i dels arquitectes Josep Oriol Mestres, Josep Fontserè, Elies Rogent, Josep Vilaseca, Francesc de Paula Villar o Enric Sagnier, entre d’altres.
Punt de trobada: porta principal del Cementiri

Durada: 2 hores (11h-13h)
Preu per visita: 20 eur / Preu per cicle: 70 eur

Sóc guia oficial de Catalunya i historiadora de l’art. Les visites són totalment exteriors i no inclouen cap entrada a cap establiment.

Inscripció al curs