Dimecres a la fresca

Unes visites a peu per Barcelona per aprendre història de l’art en viu mentre descobrim el nostre patrimoni! Us ensenyaré a distingir els estils arquitectònics i decoratius, la simbologia de les façanes, l’estètica de les escultures públiques…

  1. Rambla Catalunya, de dalt a baix

Recorrerem una per una les façanes del passeig tot aprenent el significat simbòlic de les escultures i esgrafiats que les decoren. Distingirem els estils arquitectònics des del modernisme fins l’eclecticisme o l’historicisme. Tot això mentre descobrim la història de l’emblemàtica rambla, qui hi va viure i a on.

Punt de trobada: escultura de la jirafa de Rbla Catalunya-Diagonal

  1. Ciutadella: un passeig per la nostra història

Un passeig per la nostra història: des de les construccions neoclàssiques del 1714, passant pel parc didàctic, l’Exposició Universal del 1888, les nombroses escultures que van del Modernisme, el Noucentisme fins arribar a l’avantguarda i la postmodernitat… un  vertader museu a l’aire lliure que ens permetrà fer un recorregut per la història de l’art català. 

Punt de trobada: porta d’entrada del passeig Picasso (la que dóna a Estació de França)

  1. Poblenou, ahir i avui

Farem un repàs a la història dels estils arquitectònics des del patrimoni industrial a les tendències més contemporànies. Descobrirem junts la història del barri, així com el seu teixit social, cultural i artístic entrant a locals únics on serem atesos personalment.

Punt de trobada: Davant el TNC (Teatre Nacional de Catalunya)

Durada: 2 hores (11h-13h)
Preu per visita: 15 eur / Preu per 3 visites: 40 eur
Núm de participants: mínim 8, màxim 15.
Per a una òptima audició us recomano baixar-vos l’aplicació Dis Voize al vostre mòbil (gratuïta) i portar els vostres auriculars.
Sóc guia oficial de Catalunya i historiadora de l’art.

Inscripció al curs